Hvordan spise grønnere, sunnere og mer bærekraftig, med kjøttkutt til mindre enn 350 gram per uke, og samtidig få nok næringsstoffer – jern, protein, vitamin B12 og andre?
Lenke til brosjyren er her – klikk her for å åpne filen
I denne brosjyren finner du konkrete tips til mengden matvarer som er nødvendig for å dekke behovet for følgende næringsstoffer:
Her finner du flere illustrasjoner og noen informasjon fra boken Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring. Dette er solid fagbok skrevet av
- Nina C. Johansen, ernæringsrådgiver med mastergrad i samfunnsernæring og videreutdanning innen plantebasert ernæring.
- Lars Thore Fadnes, lege og professor ved Universitetet i Bergen. Han har doktorgrad med fokus på spedbarnsernæring og sitter for tiden i Nasjonalt råd for ernæring og Norsk forening for allmennmedisins faggruppe for aktivitet og kosthold.
- Cathrine Birkeland, trebarnsmor og lærer som har spesialisert seg på barnevennlige oppskrifter. Hun har tre egne og to bonusbarn som spiser vegetarisk hjemme, og har i tillegg jobbet i barnehage i mange år.